Amalie Stalheim går till Eliasson Artists

– Det känns otroligt kul att starta ett samarbete med Eliasson Artists, och jag ser fram emot den spännande resa som vi kommer göra tillsammans, säger Amalie Stalheim, som spelar på en cello byggd av Collin-Mezin 1890.

– Vilken musiker! Det händer inte så ofta att man blir golvad direkt, och att råka bli det via en inspelning är ännu mer oväntat. Amalie Stalheim är 22 år och vinner tävlingar, stipendier och publik på löpande band. Hennes musikalitet och omedelbara utstrålning gör hennes till blixtrande klar stjärna på uppåtgående, säger Johannes Nebel på Eliasson Artists. Hon har en stor karriär framför sig.

Under förra årets Verbierfestival valdes Amalie Stalheim, som en av 30 unga klassiska musiker från hela världen, in i den prestigefyllda Verbier Festival Academy. Hon tilldelades då även Cello Prize of the Year, Firmenich Prize, och är återinbjuden till årets utgåva av Verbierfestivalen.

Amalie Stalheim vann första pris i Ljunggrenska tävlingen 2015 och nyligen offentliggjordes hennes utnämning till Ung Svensk Solist i årets Musik på Sörmländska Slott och Herresäten.

Se Amalie Stalheim spela Schumanns Cellokonsert (dir. Fredrik Burstedt)

Publicerad 2016.07.13

  • Om Eliasson Artists

    Om Eliasson Artists

    Eliasson Artists Stockholm AB har, sedan starten i september 2008, etablerat sig som en av Skandinaviens främsta agenturer för sångare… Läs mer ...
  • Mahler: Rückert-Lieder ∙ hr-Sinfonieorchester ∙ Anna Larsson ∙ Antonello Manacorda