Eliasson Artists välkomnar konsertpianisten Carl Petersson

- Carl Petersson är en orädd, innovativ pianist med suverän teknik. Grand Piano-cd:n (Naxos 2015) med Griegs idéer till en andra, och tidigare helt okänd planerad pianokonsert i h-moll förvånade alla, inte minst mig. Det är komponerat och orkestrerat i omisskännlig "griegsk" stil av Helge Evju och kommer att bli en publiksuccé. Jag känner mig övertygad om att väldigt roligt och intressant samarbete, säger Johannes Nebel på Eliasson Artists.

 

- För mig känns det fantastiskt att börja jobba tillsammans med Eliasson Artists! Det kommer hända massor och jag ser verkligen fram emot allt musicerande och alla projekt som väntar, säger Carl Petersson som just nu befinner sig i Toronto, Kanada, för att spela ovan nämnda pianokonsert. I höst får verket sin USA-premiär med Carl Petersson och dirigenten JoAnn Falletta och Buffalo Symphony Orchetsra.

Carl Petersson har ett avtal som omfattar sju cd med Naxos. Inspelning av de båda Griegkonserterna blev en av skivbolagets bäst säljande skivor under hela 2015. I maj släpptes ytterligare en kritikerrosad cd, med tidigare kompositioner av den danske kompositören Per Norgaard som nyligen mottog det stora Ernst von Siemenspriset för sitt livssverk. 

YOUTUBESe kortfilmen om Evju/Griegs pianokonsert i h-moll med Carl Petersson

YOUTUBESe Carl Petersson spela kadensen till Griegs pianokonsert i a-moll

Publicerad 2016.05.24

  • Om Eliasson Artists

    Om Eliasson Artists

    Eliasson Artists Stockholm AB har, sedan starten i september 2008, etablerat sig som en av Skandinaviens främsta agenturer för sångare… Läs mer ...
  • Mahler: Rückert-Lieder ∙ hr-Sinfonieorchester ∙ Anna Larsson ∙ Antonello Manacorda