Skip to main content

Our contralto star Anna Larsson sings Mahler Symphony No 3 with Norrköpings Symphony Orchestra April 27-28

Dirigent Karl-Heinz Steffens Solist Anna Larsson, alt Kör Östgöta Kammarkör Den akademiska damkören Linnea Stockholms gosskör Konsertlängd cirka 1 timme och 40 minuter. Ingen paus. Innan konsert Introduktion i konsertsalen kl.18.30 med Richard Michelin.

Gustav Mahler menade att en symfoni måste vara som världen, den måste omfatta allt. Symfoni nr 3 från 1895-96 är ett universum som bjuder på en dramatisk resa som både omfattar och förenar naturen, människan och Gud. Naturen är död och förintelse, men också kärlek och glädje. Världens smärta kan lindras av det himmelska paradiset.

Mahler övervägde att kalla verket för ett symfoniskt poem med sitt innehåll av texter från Friedrich Nietzsches Så talade Zarathustra och tyska folkdikter från Des Knaben Wunderhorn. Blommor, djur, människan och änglar, och också Kärleken, kommer till tals och förmedlas under kvällen av Östgöta Kammarkör, barnkörer och Anna Larsson, som är en fulländad tolkare av Mahler som hon framfört med världens största orkestrar.

Symfoni nr 3 är Mahlers mest soliga och utåtriktade symfoni. Det är också hans längsta med sina sex satser om 90 minuter - med ett fantastiskt uttryck av fridfull kraft och skönhet. 

Text: Catarina Ek

Program

MAHLER Symfoni nr 3

Artist

Written By
Göran Eliasson
27 april 2023