Skip to main content

Our contralto Anna Larsson as guest artist in concert May 6 16.00 with Stockholms studentsångare and Kungliga hovkapellet.

Our contralto Anna Larsson as guest artist in concert May 6 16.00 with Stockholms studentsångare and Kungliga hovkapellet.
Hurra! 2023 års mottagare av Stockholms Studentsångares Sångarpris är Anna Larsson – en alt som arbetat med de flesta stora orkestrar och dirigenter världen över och vunnit ryktbarhet för inte minst sina Wagner-roller. Hon är också en betydelsefull entreprenör, som med sitt operahus i Vattnäs bidragit till att förnya operakonsten i Sverige och i hela världen. Anna är därtill en eftersökt pedagog, och som medlem av Musikaliska Akademien är hon en av de som ser till att Sverige även framgent lyser klart på operahimlen. Vi är stolta över att ha en sådan enastående stipendiat för Stockholms Studentsångares Sångarpris, och som ni redan vet så får vi alla möjlighet att njuta av hennes sång när hon gästar vår vårkonsert den 6 maj i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm, då även prisutdelningen kommer att äga rum.
Prismotiveringen lyder:
”Anna Larsson är en sångerska som med sin varma stämma och breda repertoar tagit självklar plats bland de främsta altarna på världens konsert- och operascener. Hon är en musikalisk urkraft både på och utanför scen, som förvaltare och förnyare av operakonsten.”
Grattis Anna!
Om Stockholms Studentsångares Sångarpris:
Priset har instiftats med stöd från Eva och Mats Qviberg och delas årligen ut till en yrkesverksam, klassiskt skolad sångare. Prissumman är på 100 000 kronor. Tidigare pristagare är Nina Stemme (2020), Loa Falkman (2021) och Paulina Pfeiffer (2022).
Artist

Written By
Göran Eliasson
06 Maj 2023