Skip to main content

Our Martin Sturfält plays Grieg Pianokonsert at Alandica, Mariehamn, Åland Sept 29.

Gävle Symfoniorkester Emil Eliasson DIRIGENT Martin Sturfält PIANO NORMAN Konsertuvertyr Eb-dur op 21, 15 min GRIEG Pianokonsert, a-moll, 30 min ALFVÉN Synnöve Solbakken, svit, 27 min Åländska folklåtar (Arr: K Ankarblom)

Griegs pianokonsert tillhör de mest omtyckta och spelas ofta av de allra främsta solisterna. Som vid den här konserten där den svenske stjärnpianisten Martin Sturfält ger sig i kast med Griegs enastående konsert. Det som gör konserten så unik är att Grieg kryddat tidens musikaliska romantik med inslag från norsk folkmusik, vilket den centraleuropeiska publiken upplevde som exotiskt och spännande. Fortfarande är den musikkulturella mixen i Griegs pianokonsert något som fascinerar lyssnare över hela världen.

Martin Sturfält
Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik, bl.a. genom internationellt kritikerrosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund på Hyperion Records. Han är en flitig gäst som solist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.

Artist

Written By
Göran Eliasson
04 september 2022